Din varukorg är tom

Till kassan

2019-11-05

Är du rätt person för jobbet?

OM FÖRETAGET Institutet för Medicinsk Rätt AB, IMR, är ett av Sveriges ledande informations- och utbildningsföretag inom området medicinsk rätt.…

Kategorier: 

OM FÖRETAGET

Institutet för Medicinsk Rätt AB, IMR, är ett av Sveriges ledande informations- och utbildningsföretag inom området medicinsk rätt. IMR erbjuder bl.a. konsulttjänster,  kurser, seminarier, uppdragsutbildningar, , medicinrättslig litteratur och juridisk support för yrkesverksamma och ledningsansvariga inom vård och omsorg.

Företaget har sin bas på Lidingö strax utanför centrala Stockholm. Företaget har också moderna och representativa utbildningslokaler i Gamla stan i Stockholm där en del av verksamheten bedrivs.

ARBETSBESKRIVNING

Som jurist på IMR bidrar du till företagets samtliga affärsområden. Du kommer med övriga jurister att agera som föreläsare och utbildare, både inom företagets egna utbildningar och genom att bli anlitad som expert av externa arrangörer. IMR:s utbildningsutbud riktar sig i princip till samtliga yrkeskategorier inom hälso- och sjukvården men även till HVB-branschen samt tandvården.

Inom ramen för vår konsultverksamhet erbjuder IMR rådgivningstjänster för yrkesverksamma och ledningsansvariga på olika nivåer inom såväl offentlig som privat hälso- och sjukvård och omsorg. IMR:s kundkrets omfattar ett brett urval av professionella aktörer inom hälso- och sjukvården som landsting, privata vårdgivare, start ups och digitala vårdaktörer m.m. Du kommer att svara på juridiska frågeställningar av varierande karaktär, både inom ramen för vår supporttjänst och som enskilda konsultärenden. Inom konsultverksamheten ryms också större och mer komplexa uppdrag och rättsutredningar.

Du bidrar även till företagets egen utgivning av medicinrättslig litteratur samt tidskriften Svensk Medicinsk Rätt, som är den enda oberoende tidskriften i Sverige som uteslutande bevakar och redovisar den medicinska rätten.

Resor inom landet kan förekomma inom ramen för olika utbildningsuppdrag eller konsultärenden.

VEM ÄR DU?

Du har juristexamen och flerårig erfarenhet av de aktuella rättsområdena, medicinsk rätt och GDPR. Du har en bred kompetens inom området och är bekväm i rollen som föreläsare och utbildare samt har en god förmåga att förklara juridik för en målgrupp som ibland har begränsade förkunskaper inom området. Du har språklig talang och tycker det är roligt att uttrycka dig i text, både som potentiell författare av juridiska handböcker och som självklar medskribent i företagets tidning.

Som person är du prestigelös, social och du har en mycket god samarbetsförmåga. Vi är ett litet team så vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att bli en i gruppen. Som jurist är du van att arbeta självständigt och du är duktig på att prioritera.

DU HAR:

 • Jur. kand. eller juristexamen
 • Mycket goda juridiska kunskaper inom de relevanta rättsområdena
 • Tidigare erfarenhet av att agera som utbildare/föreläsare
 • Lätt för att uttrycka dig enkelt och välformulerat i skrift och tal, samt är pedagogisk och förtroendeingivande
 • En genuint positiv attityd och ett driv som gör att du både kan arbeta självständigt och ingå i vårt team

DU ERBJUDS

Du erbjuds en spännande roll som du själv har stor möjlighet att få vara med att påverka. Är du den vi söker kommer du ges stora möjligheter att påverka företagets riktning vad gäller utbildningar och övriga produkter tillsammans kompetenta kollegor på en arbetsplats med familjär stämning och högt i tak. Du ges möjlighet att bilda ett brett nätverk inom hälso- och sjukvårdssektorn.  Kontoret är beläget på Lidingö med goda kommunikationer från Ropsten. Företagets utbildningslokaler är belägna i ljusa och moderna lokaler i Gamla stan i Stockholm.

SISTA ANSÖKNINGSDAG

Vill du bli en del av vårt team är du välkommen med din ansökan till imrab@imrab.se. senast den 8 december. Vänligen bifoga CV och ett personligt brev. Vi kommer att hantera ansökningar och kalla till intervjuer löpande. Tillträde sker så snart som möjligt.

ANSTÄLLNING

Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning


 • Författare: Linnéa Axén
 • Publicerat: 2019-11-05 11:50
 • Dela artikel

Senaste inlägg


 • Webbinarier: Juridiken som berör Corona
  2020-05-19
 • NYHET: Fler digitala utbildningar om Corona
  2020-05-14
 • Digital utbildning: Juridiken kring Corona
  2020-05-07
 • Svensk Medicinsk Rätt - Extranummer: Juridiken kring Corona
  2020-05-06
 • Debattartikel i Läkartidningen: Vem tar ansvar för att skydda den som utför vården?
  2020-03-23

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå