Din varukorg är tom

Till kassan

Ett företag med gedigen erfarenhet inom den medicinska rätten


Varmt välkommen att ta del av vad vi kan erbjuda dig som yrkesverksam eller ledningsansvarig inom hälso- och sjukvård, socialtjänst eller tandvård! IMR erbjuder kurser, seminarier, uppdragsutbildningar, konsulttjänster, medicinrättslig litteratur, support för ledningsansvariga och mycket mer. Verksamheten leds av chefsjurist Ulf H. Fröberg, tillika IMR:s grundare och VD.

Institutet för Medicinsk Rätt är sedan 1980 ett av Sveriges ledande informations- och utbildningsföretag inom området medicinsk rätt


Från kansliet på Lidingö samt våra utbildningslokaler i Gamla Stan, Stockholm, bedriver IMR en landsomfattande verksamhet med följande affärsområden:

Utbildning
IMR bedriver utbildningsverksamhet med minst 100-talet utbildningstillfällen årligen. Utbildningsutbudet riktar sig till flertalet yrkeskategorier inom hälso- och sjukvården men även till socialtjänst och tandvård. Målet med utbildningsverksamheten är att förmedla information av direkt praktisk nytta, såväl för dig personligen som för den verksamhet du representerar. För att ta del av vilka utbildningar vi erbjuder just nu, läs mer under fliken kurser ovan.

Uppdragsutbildning – IMR arrangerar varje år ett mycket stort antal uppdragsutbildningar på beställarens hemmaplan. Denna utbildningsform är en högkvalitativ kompetensutveckling som skräddarsys efter beställarens önskemål och behov. Har ni behov av juridisk kompetensutveckling, kontakta IMR så tar vi fram ett särskilt anpassat kursinnehåll för er! Vi genomför även alla våra befintliga kurser som uppdragsutbildning på din/er hemmaplan.

Konsulting
IMR konsulting är en växande verksamhetsgren som erbjuder rådgivningstjänster för yrkesverksamma och ledningsansvariga på olika nivåer inom såväl offentlig som privat hälso- och sjukvård och socialtjänstrelaterad verksamhet. Verksamheten skiftar från enklare rådgivning i specifika juridiska frågor till stora och komplexa konsultuppdrag. Har ni juridiska frågor, vill ni ha hjälp att granska rutiner och arbetsprocesser eller upprätta korrekta ansvarsfördelningar, kontakta IMR!

Juridisk Support – IMR tillhandahåller medicinrättslig support för dig som ledningsansvarig. Som abonnent får du tillgång till enklare juridisk konsultation via e-post eller telefon m.m., en omfattande medicinsk författningsbok (även tillgänglig online), och en prenumeration på tidningen Svensk Medicinsk Rätt. Som abonnent på denna tjänst är du aldrig längre bort än ett knapptryck ifrån juridisk hjälp och expertis!

Förlag
IMR bedriver förlagsverksamhet med egen utgivning av medicinrättslig litteratur samt tidskriften Svensk Medicinsk Rätt, som är den enda oberoende tidskriften i Sverige som uteslutande bevakar och redovisar den medicinska rätten, skyldigheter och rättigheter för huvudmän, personal, patienter och anhöriga. Som prenumerant får du kvalificerad och lättillgänglig information av betydelse för patient- och personalsäkerhet!

Här kan du läsa i vårt pressrum och ta del av våra utbildningsfilmer

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå