Din varukorg är tom

Till kassan

Föreläsning på Frans Schartaus Handelsinstitut

Igår genomfördes en föreläsning om informationssäkerhet, dataskydd och sekretess för blivande medicinska sekreterare på Frans Schartaus Handelsinstitut av vår jurist…

Igår genomfördes en föreläsning om informationssäkerhet, dataskydd och sekretess för blivande medicinska sekreterare på Frans Schartaus Handelsinstitut av vår jurist Lovisa Kronsporre, specialiserad inom medicinsk rätt och upphandling.

Några centrala teman som lyftes under föreläsningen och som eleverna senare fick diskutera kring i grupp:

  • Risker, medvetenhet och säkerhet vid IT-användning
  • Informationssäkerhet – varför är det viktigt?
  • Centrala lagar på området
  • Patientdatalagen och inre sekretess
  • Dataintrång

Vill du också lära dig mer om informationssäkerhet, dataskydd och sekretess? Kika på våra kurser HÄR!

”Dataskyddsförordningen uppställer krav på ett systematiskt dataskyddsarbete. Fokus för denna kurs ligger på att ge deltagarna en god grund att stå på i dataskyddsfrågor och en insikt om hur det praktiska dataskyddsarbetet kan organiseras och bedrivas. Vilka krav ställer GDPR på dataskyddsombud och personuppgiftsansvariga? Vilken dokumentation måste man ha på plats och hur kan rutiner implementeras och göras kända inom vårdverksamheten?”

”Inom vården finns det många olika yrkeskategorier som jobbar med dessa frågor. Är du en av dem? Upplever du att det saknas forum för att diskutera dina frågor? I så fall är detta nätverk och fortbildningen det erbjuder för dig. I nätverket får du möjlighet att diskutera och fördjupa dig i aktuella frågor ur både ett teoretiskt och ett praktiskt perspektiv. Med hjälp av erfarna jurister med expertis inom dataskydd och medicinsk rätt, samt externa experter, kommer du att vägledas inom relevanta områden och frågeställningar. ”

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå