Din varukorg är tom

Till kassan

Frågor & svar med anledning av Covid-19

Här hittar du som arbetar inom hälso- och sjukvården, tandvård och socialtjänst svar på vanliga frågor som berör ditt arbete. Frågeforumet tillkom efter den stora ökningen av frågor som vi, såsom specialister på medicinsk rätt, fått motta de senaste veckorna med anledning av smittspridningen. Vår ambition är att dessa svar ska kunna stötta verksamheter inom hälso-och sjukvården. Besvarade frågor kommer tillkomma allteftersom så se till att hålla koll på denna sida.

IMR mottar frågor från alla men kommer välja ut vilka frågor som erhåller ett svar, dvs. en mailad fråga innebär inte ett svar på ställd fråga. Målet är att vi tillsammans med er och era inskickade frågor kan skapa klarhet i en tid med snabba beslut, stora förändringar och onormal vardag.

Du kan skicka din fråga till imrab@imrab.se. Ange: Stöd Covid-19 i rubriken.

Här kan du läsa frågor under olika ämnen: 
Begränsningsåtgärder och säkerhet
Digital vård
Informationssäkerhet och GDPR
Patienten och hälso- och sjukvården 
Journalföring och dokumentationskrav
Arbetsmiljö och ansvar

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå